false-ceiling-installation-training-1

با ورود سقف کاذب، زیبایی و لاکچری بودن فضاهایی مانند منزل، فروشگاه‌ها، مزون‌های لوکس و … وارد فاز جدیدی شد. گرچه از سالها پیش، در کشورهای ژاپن، آلمان و … از سقف کاذب استفاده می‌کردند؛ اما بعد از ورود این صنعت زیبای ساختمانی به ایران، هر روزه به طرفداران آن افزوده می‌شود.

امروزه، نصب سقف کاذب، یکی از ملزوماتِ تزیینات ساختمان سازی شده است. در اینجا سوالی مطرح می‌شود که آیا هر فرد به تنهایی می‌تواند برای منزل خود سقف کاذب نصب کند؟ باید بگوییم که خیر! نصب سقف کاذب، نیازمند یک تیم حرفه‌ای برای اجرای بی کم و کاست آن می‌باشد.

ما در این مقاله آموزش نصب سقف کاذب، را بررسی می‌کنیم؛ اما با توجه به وجود تنوع در مدل‌های سقف کاذب، توصیه می‌کنیم، از انجام آن خودداری کرده و این کار را به تیمی کاربلد و حرفه‌ای بسپارید.

false-ceiling-installation-training-2

سقف کاذب چیست؟

یکی از ابزارهای معماری داخلی و دکوراسیون ساختمان‌ها که به منظور زیباسازی، دکوراتیو کردن و … اجرا می‌شود، سقف کاذب است. در برخی مکان‌ها از آن برای ساخت دکور و در برخی مواقع برای پنهان‌ کردن تاسیسات اصلی به کار رفته در سقف اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سقف کاذب دارای انواع مختلف بر اساس جنس و کاربرد می‌باشد؛ که آموزش نصب هر یک با دیگری تفاوت دارد.

ممکن است در برخی مواقع، افراد کناف را با سقف کاذب استباه بگیرند. با درک بهتر اینکه تفاوت سقف کاذب و کناف چیست؟ می‌توانید برای منزل خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

false-ceiling-installation-training-3

آموزش نصب سقف کاذب

آموزش نصب سقف کاذب را از اینجا شروع می‌کنیم که شما در دو مرحله‌ی اصلی باید به اجرای سقف کاذب بپردازید. بخش اول، نصب پنل و تایل و بخش دوم، نصب شبکه‌ی فلزی است.

همچنین باید بدانید که مراحل و شیوه‌ی نصب سقف کاذب طلقی، پی وی سی، تایل گچی ساده و … همه شبیه به هم هستند؛ با این تفاوت که ممکن است در هر یک تجهیزات و ابزارهای خاص خود نیز مورد استفاده قرار گیرد.

نکات طلایی قبل از نصب سقف کاذب

  1. تایل‌ها باید در محلی نگهداری شوند که دمای آن بین 16 تا 21 درجه سانتی گراد باشد.
  2. 24 ساعت قبل از نصب، تایل‌ها را از کارتن خارج کنید تا در دمای محیطی که قرار است نصب شوند، قرار بگیرند.
  3. استفاده از پشم شیشه برای عایق و آکوستیک کردن تایل‌ها اشتباه است. زیرا وزن آن بر روی تایل‌ها قرار می‌گیرد و در صورتی که تایل نتواند وزن را تحمل کند، سقف کاذب سقوط می‌کند.
  4. قبل از نصب تایل‌ها از نظافت دست‌هایتان اطمینان حاصل کنید. تایل‌هایی از جنس پی وی سی، پلکسی و طلقی، قابل شستشو هستند، اما زمان نصب انواع دیگر آن، نباید هیچ گونه لکی روی تایل‌ها بماند.
  5. قبل از نصب نبشی و آویزها، اندازه‌ی تایل‌ها و متراژ سقف را به صورت دقیق بررسی کنید. در صورتی که ابعاد محل سقف، مضرب دقیق از 60 سانتیمتر نباشد، باید تایل‌ها را برش بزنید.
false-ceiling-installation-training-4

مراحل آموزش نصب سقف کاذب

برای نصب سقف کاذب، قاعدتا باید همه‌ چیز مرحله به مرحله و گام به گام پیش برود. به همین دلیل توجه به ترتیب مراحل، اهمیت بالایی دارد.

مرحله‌ اول

قبل از دست به ابزار شدن و پیاده سازی طرح و در مرحله‌ی اول، فرد متخصص و مجری کار، باید نحوه‌ی چیدمان تایل‌ها بر روی سقف را به صورت یک نقشه، روی کاغذ ترسیم کند. در این مرحله از آموزش نصب سقف کاذب، باید محل دقیق تایل‌ها و ارتفاع سقف  مشخص شود.

اگر طرح پیچیده‌ای را برای اجرای سقف کاذب در نظر دارید، دقت بیشتری را هم برای ترسیم نقشه، قبل از نصب باید به کار ببرید. اگر ارتفاع مشخصی را برای نصب سقف کاذب، در نظر نگرفته‌اید، باید بدانید که ارتفاع استاندارد سقف کاذب از سقف اصلی در خانه‌هایی با ارتفاع سقف حداقل 2.8 متر، 10 الی 15 سانتی متر است.

false-ceiling-installation-training-5

مرحله دوم

مرحله‌ی بعد از نقشه کشی، مرحله‌ی نصب سازه‌ی باربر است. یعنی باید نشی‌ها ( L-channel ) را دور تا دور دیوار اصلی نصب کنید. جهت نصب نبشی‌ها را باید از روی نقشه نگاه کنید. سپس طبق ارتفاع مد نظرتان، روی دیوار علامت گذاری کنید.

در تمام مراحل آموزش نصب سقف کاذب، برای دقیق انجام شدن کار، از تراز استفاده کنید. برای انواع جنس دیوار از ابزار مشخصی باید استفاده کنید:

  • دیوار کاشی و سرامیک: میخ پرچ
  • دیوار گچی: رول پلاک
  • دیوار بتنی: میخ چاشنی
false-ceiling-installation-training-6

مرحله سوم

اکنون زمان نصب سازه‌های عمودی و آویزها است. بر روی نقشه، به نحوه‌ی چیدمان تایل‌ها بر روی سقف نگاه کنید. سپس سازه‌های سپری ( T-channel ) را به صورت عمودی و با دقت بر روی نبشی‌ها نصب کنید.

نکته‌ی مهم در این مرحله این است که فاصله‌ی نصب سازه‌های عمودی و آویزها با سیم مفتول، بنابر جنس تایل‌ها، تعداد روشنایی‌ها و نحوه‌ی نورپردازی محاسبه می‌شود.

از آنجایی که سازه‌های عمودی، متحمل بار تایل و تعیین کننده‌ی چیدمان آن‌ها است، برای نصب در این مرحله باید حداکثر دقت را به خرج دهید.

مرحله چهارم

در مرحله‌ی چهارم و پایانی، تایل‌ها را باید یکی یکی بر روی آویز‌ها نصب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *