بررسی جامع مزایا و معایب سقف کاذب

سقف کاذب یک عنصر مهم در معماری داخلی است که به دلایل فنی و دکوراتیو به عنوان سقف ثانویه روی سقف اصلی اجرا می‌شود. با بررسی جامع مزایا و معایب سقف کاذب می‌توانید در انتخاب نوع سقف خود، بهترین تصمیم را بگیرید.

سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب ابزاریست که از قدیم الایام با متریال‌ها و سبک‌های مختلف در معماری داخلی استفاده شده تا تجهیزات داخل سقف را پنهان کند. به مرور زمان بعد دکوراتیو سقف‌های کاذب پیشرفت بیشتری کرد و امروزه با تنوع گسترده‌ای عرضه می‌گردد. برای آشنایی بیشتر با سقف کاذب و دیدن چندین نمونه، می‌توانید به صفحه‌ی سقف کاذب نوین پی وی سی مراجعه کنید.

 

انواع سقف کاذب

سقف کاذب از نظر متریال و مدل بسیار متنوع است. این سقف در انواع رابیتس، آکوستیک، آلومینیومی، گچی، گریلیوم، PVC، آسمان نما و… ارائه می‌شود که دو مورد آخر ترند این روزهاست. همین تنوع زیاد یکی از مزیت‌های سقف کاذب می‌باشد که انتخاب را راحت کرده است. در ادامه به بررسی جامع مزایا و معایب سقف کاذب می‌پردازیم.

 

بررسی مزایای سقف کاذب

سقف کاذب انواع مختلفی دارد و با توجه به کارایی گسترده‌ی آن روز به روز به انواع آن اضافه می‌شود. قبل از سفارش سقف کاذب باید با توجه به نیاز به بررسی مزایا و معایب سقف کاذب پرداخته و یک انتخاب خوب داشته باشیم.

سقف کاذب مناسب پذیرایی

برخی مزایای سقف کاذب که باعث شده تقریبا در هر خانه‌ای از یکی از انواع آن استفاده شود، در ادامه آورده شده است؛

  • پنهان شدن تاسیسات ساختمانی از مهمترین مزایای سقف کاذب و دلیل عمده استفاده از آن، پنهان شدن تاسیسات ساختمانی نظیر لوله، سیم کشی و... است.
  • دسترسی آسان به تاسیساتاز آنجا که سقف کاذب معمولا به صورت پنلی اجرا می‌شود، در صورت لزوم، می‌توان بدون تخریی و هزینه‌تراشی به لایه‌ی زیرین آن دسترسی پیدا کرد.
  • مقرون به صرفه بنا به دلایل مختلف و در قیاس با کیفیت و کاربردهایش، قیمت مناسبی دارد و تنوع گوناگونش باعث شده که برای هر بودجه‌ای، نوعی از سقف کاذب وجود داشته باشد.
  • قابلیت تعمیر با کمترین هزینه همان نصب پنلی که پیش‌ تر به آن اشاره شد، در اینجا هم کاربرد دارد و اگر بخشی از سقف به هر دلیلی آسیب ببیند، بی آن که هزینه‌ی اضافی ایجاد شود، میتوان آن پنل را تعمیر کرد.
  • ایمن در هنگام آتش‌سوزی سقف کاذب با متریال‌‌های مختلف قابل سفارش است و اکثر آن‌ها ضداشتعال هستندو معمولا تا چند ساعت در برابر آتش از خود مقاومت نشان می‌دهند.
  • ایمن در هنگام زلزلهیکی از مزایای سقف کاذب، سبکی آن است و همین وزن کم باعث شده در صورت بروز زلزله کم‌ترین خطر برای ساکنین ایجاد شود.
  • عایق برودت و حرارتمتریال به کار رفته در سقف کاذب و همچنین نوع نصب آن باعث شده کمترین اتلاف انرژی از طریق آن صورت گیرد.
  • عایق صوتی سقف کاذب و فضای خالی ایجاد شده بین سقف اصلی و آن، به خوبی صدا را جذب کرده و مانع انتقال آلودگی صوتی بین طبقات می‌شود.
  • جذابیت دکوراتیو سقف کاذب در زیبایی محیط نقش بسزایی دارد و با توجه به تنوعی که دارد، پاسخگوی هر سلیقه‌ای خواهد بود.
  • نورپردازی یکی از مزایای سقف کاذب این است که امکان نورپردازی‌های مختلف در محیط را فراهم می‌کند.

بررسی معایب سقف کاذب

سقف کاذب صرف نظر از همه‌ی کاربردها و ویژگی‌های مثبتی که دارد، معایبی نیز دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

معایب سقف کاذب
  • عمر کم سقف کاذب معمولاً پس از چند سال دچار تغییر رنگ و برخی آسیب‌های دیگر شده و نیاز به تعمیر پیدا می‌کند.
  • کاهش ارتفاعسقف کاذب روی سقف اصلی اجرا می‌شود و باعث کاهش ارتفاع خواهد شد؛ این مورد یکی از معایب سقف کاذب است که در فضاهایی با سقف کوتاه نمود بیشتری پیدا می‌کند.
  • غبارگرفتگیسقف کاذب در بلند مدت غبار زیادی را به خود جذب کرده و باعث کدری فضا می‌شود و بعد از مدت مدتی جذابیت اولیه را نخواهد داشت.
  • عدم مقاومت در برابر ضربه‌ مستقیم هنگام تعمیر و یا باز کردن برای دسترسی به تاسیسات باید دقت کنید که با جسم تیز به سقف کاذب ضربه وارد نکنید.
  • تخریب هنگام حوادث طبیعی بنا به ویژگی‌های سقف کاذب می‌توان گفت کمترین آسیب را در این مواقع به ساکنین می‌رساند اما خودش هنگام زلزله، آتش‌سوزی و... بسیاز آسیب پذیر است.

نتیجه‌گیری

با بررسی جامع مزایا و معایب سقف کاذب می‌توان گفت مزایای آن قابل توجه است و معایب آن اکثراً قابل جبران و جلوگیری است. پس در مجموع اجرای سقف کاذب در منازل یک امر ضروری و منطقی است. برای بررسی دقیق‌تر مزایا و معایب سقف کاذب و دریافت مشاوره می‌توانید، اینجا کلیک کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *