اگر در چند سال اخیر به دنبال ساخت و ساز و یا تغییر دکوراسیون منزل خود بوده باشید، حتما اسم کناف به گوشتان خورده است. کناف ابزاری برای پوشش سقف و دیوار است که روز به روز به محبوبیت آن اضافه شده و این روزها تقریبا در بخشی از همهی خانههای ایرانی استفاده میشود.اگر میخواهید بدانید که دقیقا کناف چیست وچه کاربردی دارد، مطالعهی این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.
عناوین اصلی
کناف چیست؟
کناف یکی از مهمترین ابزارهای دکوراتیو در معماری داخلی است که به عنوان سقف پوش و دیوارپوش به کار میرود. کناف اولین بار به عنوان یک شرکت دکوراسیون در آلمان فعالیت خود را آغاز کرد و کم کم شروع به صادرات متریال و تکنولوژی خود کرد.
کناف یک پوشش گچی با روکش کاغذیست که به علت وزن کم، فرم پذیری بالا و تنوع رنگ و مدلهایی که دارد، جایگزین رابیتس گچی و مدلهای قدیمیتر شده است.
یکی دیگر از عوامل این جایگزینی نصب راحت آن است؛ چرا که اجرای کناف به آب نیازی ندارد و با اتصالات ساده انجام میشود.
کناف کاری چگونه انجام میشود؟
اجرای کناف، بسته به محیط، سبک و مدل و خواستهی مشتری، روشهای مختلفی دارد. در ادامه ضمن توصیف مراحل نصب در هر روش به مصالح مورد نیاز و البته موارد کاربرد آنها اشاره خواهیم کرد.
به طور کلی ۴ روش برای نصب کناف سقف و دیوار وجود دارد؛
- اجرا به صورت پنلهای گچی
- نصب یک پارچه
- اجرا به صورت پارتیشن
- نصب به صورت دیوار کاذب پوششی
اجرا به صورت پنلهای گچی
اگر ارتفاع سقف منزل یا دفتر کار شما کوتاه است و نگرانید که بعد از نصب سقف کاذب، کمتر از حالت عادی شود، این روش مناسبترین راه برای شماست چرا که ارتفاع سقف در آن قابل تنظیم است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، نصب آن به صورت پنلهای گچی مشبک انجام میشود و دسترسی به تاسیسات ساختمانی را در صورت نیاز، ممکن میسازد.
برای شروع نصب در این روش ابتدا از یک سازهی فلزی استفاده میکنیم و بعد پنلها را طبق طرح و نقشی که داریم به کمک آنها روی سقف قرار میدهیم.
نصب یک پارچه
مرسومترین روش کناف کاری است که بیشتر آن را در پذیرایی منازل مشاهده میکنید. مدلهای متنوعی که دارد و خاصیت رنگ پذیری آن، باعث شده تا اولین پیشنهاد هر متخصصی به شما همین روش باشد. البته نصب یک پارچه کناف، مانند نصب پنلی، یک مزیت فنی هم دارد و آن امکان دسترسی به تاسیساتی است که زیر آن پنهان شده، می باشد.
نصب به صورت دیوار کاذب پوششی
از این روش بیشتر از ساخت، برای بازسازی منازل قدیمی استفاده میشود و همانطور که از نامش پیداست روی دیوار اصلی نصب خواهد شد.
برای اجرای این روش، دو راه وجود دارد؛
در روش اول که کمی پیچیدهتر و البته زیباتر است، ابتدا یک سازهی فلزی نصب میشود و بعد پنلهای گچی روی آن متصل میشوند. اما در روش دوم که سریعتر و آسانتر است، یک لایهی گچی مستقیماً روی دیوار اصلی کشیده میشود و پس از خشک شدن آن، دیوار آمادهی رنگآمیزی و نصب کاشی یا کاغذ دیواری خواهد شد.
نصب به صورت پارتیشن
همانطور که اشاره شد، کناف بر خلاف تصور عموم، فقط سقف پوش نیست و به عنوان دیوارپوش نیز از آن استفاده میکنند. اما یک کاربرد گستردهتر هم دارد؛ شما میتوانید برای نصب و اجرای دیوار جداکننده در منزل و یا محل کار خود از کناف استفاده کنید.
جهت اجرا، ابتدا قابهای فولادی سبک را نصب میکنیم و سپس روکشهای گچی را به آنها متصل میکنیم.
اجزای تشکیلدهندهی کناف چیست؟
همانطور که در بخش قبلی مطالعه کردید، کناف از بخشهای مختلفی تشکیل شده است و به صورت یک مجموعه ارائه میشود. با وجود اینکه زیرساختها در هر مرحله تفاوتهای جزئی دارند اما چند قسمت اصلی دارند؛
- زیرساخت کنافآویزهای فلزی یا قابهای فولادی
- کنافصفحات پیوسته و یا پنلهای گسسته
- بخشهای مکملبتونه و رنگ
ضخامت کناف و اهمیت آن
کناف از لحاظ ضخامت نیز انواع مختلفی دارد. اهمیت ضخامت صفحات کناف به خاطر ارتفاع سقف و ظرافت کار است؛ هرچه سقف منزل شما در حالت عادی کوتاهتر باشد، باید حساسیت بیشتری در ضخامت کناف داشته باشید اما در حالت کلی هم هرچی قطر کناف کمتر باشد امکان اجرای ظریفتر و زیباتر فراهم خواهد شد.
انواع کناف سقف
کناف سقف از لحاظ دکوراتیو سه نوع مختلف دارد که انتخاب بین آنها، به سلیقهی مشتری و نوع فضای اجرایی برمیگردد. با کلیک روی هر مدل میتوانید ضمن مشاهدهی نمونه کارها، اطلاعات بیشتری دربارهی آن به دست آورید.
کناف را انتخاب کنم یا رابیتس گچی؟
قبل از ورود کناف به دنیای دکوراسیون، افراد از رابیتس گچی برای دکوراسیون استفاده میکردند اما این روزها کمتر کسی به سراغ این روش سنتی میرود. در این قسمت سعی داریم با مقایسهی این دو روش انتخاب را برای شما آسانتر کنیم.
کناف در مقایسه با رابیتس گچی، ضخامت کمتر و نصب آسانتری دارد، با اینکه روش مدرنتری محسوب میشود اما قیمت آن مقرون به صرفهتر است. رابیتس امکان اجرای طرحهای جذاب و خاصی که با کناف قابل نصب است را به شما نمیدهد. پس واضح است که کناف انتخاب معقولتری برای شما خواهد بود.
اگر میخواهید بیشتر دربارهی کناف بخوانید، میتوانید به صفحهی کناف سقف و دیوار مراجعه کنید.
مزایای کناف چیست؟
تا اینجا کم و بیش با کناف آشنا شدید و دلایل کافی برای انتخاب آن ارائه شد. در این بخش سعی داریم مهمترین مزایای کناف را به صورت خلاصه بیان کنیم.
معایب کناف کدام است؟
کناف معایب غیر قابل حلی ندارد و میتوان گفت اگر هنگام نصب کار را به یک تیم حرفهای و قابل اعتماد بسپارید، به مشکلی برنخواهید خورد چرا که نحوهی نصب واجرا و همچنین انتخاب متریال بسیار در کیفیت، زیبایی و عمر کناف موثر است. نکتهی بعدی مراقبت درست از کناف و حفاظت از آن در برابر رطوبت و ضربهی شدید است. اما همانطور که در قسمت مزایا اشاره کردیم، میتوانید در صورت صدمه، به راحتی قسمت آسیب دیده را ترمیم کنید.
از جمله معایب یا بهتر بگوییم، چالشهای مراقبت از پوشش کناف عبارتند از؛
موارد استفاده از کناف چیست؟
همانطور که از ویژگیهای بیان شده پیداست، کناف سقف و دیوار برای محیطهای مرطوب مثل سرویس بهداشتی و حمام نیست و برای این محیطها بهتر است از سقف کاذب PVC یا سقف کاذب CNC استفاده شود. اجرای سقف کاذب به وسیلهی کناف بیشتر مناسب دکوراسیون اتاق خواب، پذیرایی، دفتر کار و.. است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با نوین پی وی سی در ارتباط باشید.
دیدگاهی نیست