دیوارپوش‌ها سال‌هاست به عضو لاینفک در طراحی ساختمان‌ها تبدیل شده‌اند؛ کاغذهای دیواری از اولین و ساده‌ترین دیوارپوش‌ها هستند؛ امّا دیوارپوش به عنوان چشم‌گیرترین بخش هر فضا، امروزه با تنوع بالاتری عرضه می‌شود و انواع چوبی، MDF، آلومینیومی، چرمی و… را دارد.

دیوارپوش چیست؟

  دیوارپوش به هر نوع کاوری گفته می‌شود که روی دیوار گچی قرار گیرد. با پیشرفت تکنولوژی و توسعه‌ی علم طراحی داخلی، ابزارهای مختلفی به عنوان دیوارپوش ارائه شد که در مقایسه با رنگ و کاغذ دیواری، هم زیباترند و هم کاربردی‌تر. دیوارپوش‌ها از نظر جنس رنج گسترده‌ای دارند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

بررسی انواع دیوارپوش

دیوارپوش تنوع بی نظیری دارد که پاسخگوی هر نیاز و سلیقه‌ایست. موارد زیر شناخته شده ترین دیوارپوش‌ها هستند:

  • دیوارپوش فومی
  • چرمی
  • چوبی
  • MDF
  • آلومینیومی
  • فایبر گلاس
  • سنگی
  • دیوارپوش PVC

در ادامه به معرفی و بررسی دقیق‌تر برخی از دیوارپوش‌های محبوب می‌پردازیم:

دیوارپوش فومی

 

نوع بسیار سبکی از دیوارپوش است که به صورت رولی و تایلی تولید می‌شود. نصب این نوع پوشش نیازی به درزگیری ندارد و با چسب بر روی دیوار متصل می‌شود. دیوارپوش فومی طرح‌های متنوعی دارد و در مکان‌های مختلف قابل استفاده است.

دیوارپوش چرمی

 

از جذاب‌ترین دیوارپوش‌هاست که بیشتر برای محیط‌های رسمی و لوکس، مانند دفاتر اداری و هتل‌ها استفاده می‌شود. همچنین به دلیل جذابیت بالا، می‌توانید دیوار پشت تلویزیون، تخت و… را با دیوارپوش چرمی کاور کنید.

دیوارپوش چوبی

 

این دیوارپوش به علت زیبایی چشم‌گیری که دارد یک گزینه‌ی لوکس و گران محسوب می‌شود. البته استهلاک بالای این متریال، عدم مقاومت در برابر رطوبت و آتش سوزی و برخی معایب دیگر، باعث شده تا مشتریان به دنبال گزینه‌های مناسبتری باشند.

دیوارپوش MDF

 

این دیوارپوش از نظر قیمت مابین چوب طبیعی و دیوارپوش‌های پلاستیکی قرار دارد. MDF طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی دارد و در کنار قیمت مناسب‌تر، مزایای مهم دیگری نیز دارد که این روزها در مقایسه با چوب طبیعی، محبوب‌تر است. می‌توان گفت مهمترین مزیتی که در مقایسه با دیوارپوش چوبی دارد این است که روکش پی وی سی، آن را قابل شست و شو کرده است.

دیوارپوش PVC

 

پی وی سی نوعی پلاستیک است که امروزه بنا بر ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، به یک متریال کاربردی و مهم در صنعت ساختمان تبدیل شده. دیوارپوش PVC نیز مانند سایر مصالح از جنس پی وی سی در میان مشتریان از محبوبیت خاصی برخوردار است. این متریال به علت وزن کم، استحکام بالا و… جایگزین خوبی برای سایر دیوارپوش‌ها شناخته می‌شود.

مزایای دیوارپوش

دیوارپوش‌ها ویژگی‌هایی دارند که این روزها کمتر خانه‌ای پیدا می‌شود که از دیوارپوش در آن استفاده نشده باشد. البته هر یک از دیوارپوش‌ها نظر بر مزایا و معایبی که دارند، مناسب محیط خاصی هستند و کاربرد خاص خود را دارند. همین تنوع که قدرت انتخاب مشتری را بالا می‌برد، اولین و مزیت دیوارپوش‌هاست. اکثر دیوارپوش‌ها علاوه بر زیبایی‌ای که به محیط اضافه می‌کنند، از اتلاف انرژی و گرما جلوگیری می‌کنند. کاور کردن دیوار گچی عموما آن را قابل شست و شو می‌کند و در نهایت یک ویژگی مثبت دیوارپوش‌ها این است که اکثرا به صورت پنلی نصب می‌شوند و در صورت نیاز به تعمیر فقط بخش مدنظر تعویض شده و در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود.

معایب دیوارپوش

هر یک از دیوارپوش‌ها معایبی دارند که البته در صورت تحقیق کامل و شناخت درست، همیشه گزینه‌ مناسبی پیدا خواهید کرد. مثلا دیوارپوش PVC ترکیبات مضری دارد که هم به محیط زیست آسیب می‌رساند و هم در صورت آتش سوزی به شدت برای تنفس مضر است. اکثر دیوارپوش‌ها در برابر نور، حرارت و ضربه‌ی مستقیم مقاومت کمی دارند. در نهایت استفاده بیش از اندازه و غیراصولی از دیوارپوش‌ها به ویژه انواع طرح‌دار و تیره‌ی آن، باعث دلگیری و شلوغ شدن فضا می‌شود.

قیمت دیوارپوش

دیوارپوش با توجه به جنس و کیفیت رنج قیمتی متفاوتی دارد که باید در کنار سایر ویژگی‌ها بررسی شود تا بهترین و به صرفه‌ترین انتخاب را داشته باشید.

  در جدول زیر حدود قیمت‌ها بر اساس متراژ آورده شده است.

 
نام محصولقیمت مصالحدستمزد
فومی250,000 تومان 80,000 تومان
سنگی210,000 تومان90,000 تومان
MDF260,000 تومان 70,000 تومان
چرمی320,000 تومان80,000 تومان
PVC370,000 تومان90,000 تومان

جذاب ترین نمونه‌های دیوارپوش

سوالات متداول درباره‌ی دیوارپوش

حدود قیمت دیوار پوش از چقدر شروع می‌شود؟

دیوارپوش‌ها رنج قیمتی وسیعی دارند که در جدول زیر حدود قیمتی هر یک از انواع آن بر حسب متراژ آورده شده است.

 
نام محصولقیمت مصالحدستمزد
فومی250,000 تومان 80,000 تومان
سنگی210,000 تومان90,000 تومان
MDF260,000 تومان 70,000 تومان
چرمی320,000 تومان80,000 تومان
PVC370,000 تومان90,000 تومان

قیمت دیوار پوش به چه عواملی بستگی دارد؟

تنوع بالای دیوارپوش‌ها سبب شده تا در زمان خرید دیوارپوش مشتریان با تفاوت قیمت‌های قابل توجهی مواجه شوند. قیمت دیوارپوش‌ها با توجه به جنس آن‌ها متفاوت است. لازم به ذکر است حتی یک نوع از دیوارپوش میتواند به دلیل متریال به کار رفته و وجود برخی المان‌های اضافی مثل روکش و حتی برند تولیدکننده‌ی قیمت متفاوتی نسبت به دیوارپوش از نوع و جنس یکسان داشته باشد.

بهترین نوع دیوار پوش کدام است؟

نوع دیوارپوش باید با توجه به نیاز، سلیقه و محیط انتخاب شود. امّا این روزها دو نوع دیوارپوش PVC  و MDF  به علت قیمت مناسب و ویژگی‌هایی که دارند محبوبتر و رایج تر از سایر دیوارپوش‌ها هستند.

امتیاز به مطلب